Paraziták piócákban

Paraziták piócákban, Emberi orrban élősködő piócát fedeztek fel

A nagy külső paraziták, mint például a piócák és haltetvek, leginkább a tavi halakat támadják meg. Számos problémát okozhatnak, beleértve a hal legyengülését, másodlagos fertőzéseket a halon, mint például, uszonyrothadást és a jóléti paraziták terjedő betegségek átadását más halaknak.

Azonosítás Nem mindegyik pióca parazitade sok az.

Velvet - Élet - A legundorítóbb sztorik emberi testbe költözött élőlényekről

A parazita piócák a hal vérével táplálkoznak, jellegzetes sebeket hagyva a hal testén. Paraziták piócákban a sérülések fájdalmasak és gyulladásosak, és gyakran másodlagos fertőzésre utalnak. Nem minden pióca parazita A horgonyférgek a Lernea nemzetséghez tartoznak vékony, apró féregszerű rákok. Gyakran fekete színük van és érett korukban tisztán lehet rajtuk látni a petéket. Csakúgy, mint a pióca harapásnál, ez esetben is véres harapásokat lehet látni a hal testén, amelyek gyakran megfertőződhetnek.

A haltetvek az Argulus nemzetséghez tartoznak lapított, lemez alakú rákfajok, amelyeknek az paraziták piócákban kb.

Eltávolítani a piócát – zagyvabanda.hu

Ezek rendkívül irritálják a halacskát, amely úgy próbál megszabadulni a parazitáktól, hogy odadörgölőzik a kövekhez, vagy kiugrik a vízből. A kopoltyútetvek az Ergasilus nemzetséghez tartoznak szoros kapcsolatban állnak a haltetvekkel, de ahogy a név is mutatja, inkább a kopoltyút támadják meg, nem a hal testét. Ha egy kicsit elmozdítod a hal kopoltyúfedőjét, láthatod a parazitákon lévő fehér tojásokat.

Patológia Mindezek a paraziták a hal vérével táplálkoznak, és legyengítik paraziták piócákban. Szélsőséges esetekben a hal lesoványodik, fogékony lesz másodlagos fertőzésekre és az egyéb betegségekre is.

A horgonyférgek, haltetvek és kopoltyútetvek életüket a kiválasztott halra tapadva töltik, de a piócák több különböző halra is rátapadhatnak, és vérrel terjedő betegségek et hordozhatnak, amelyeket ezután a halak átadnak egymásnak.

Paraziták piócákban

A piócák megfertőzhetik a halakat Életciklus A piócák élete során az evés és pihenés paraziták piócákban egymást. A horgonyférgek, haltetvek és kopoltyútetvek esetében az életciklus magába foglalja a fiatalkort, és a parazita felnőttkort. A pontos részletek fajról-fajra változnak; például a kopoltyútetvek esetében csak a nőstény parazita éli ekképpen életét.

Kézzel való eltávolítás A horgonyférget és haltetvet a halacskáról csipesz segítségével lehet eltávolítani, de eltávolítás után a sebet mindenképp be kell kenni valamilyen fertőtlenítőszerrel, például jóddal, hogy megelőzzük a másodlagos fertőzések kialakulását.

paraziták piócákban

A piócákat is ugyanígy el lehet távolítani, de általában leszokták gyengíteni őket sósvízben. A kopoltyútetveket nehezebben lehet eltávolítani, mivel ezek erősen hozzátapadnak a halhoz. A pióca eltávolításakor, a halat tedd egy puha, nedves törölközőre.

Minden pióca parazita vagy sem

Fogd meg a halat erősen, de ne szorítsd meg! Csak egy vagy két percre vedd ki a halat a vízből! Egy csipesszel ragadd meg a külső parazitátés óvatosan húzd le a halról. Tegyél fertőtlenítőszert a sebre, és azután ismételd meg ezt a folyamatot, ha még akad más külső parazita a halacskán.

Pióca paraziták, Eltávolítani a piócát – dentiimplantclinic.hu

A szabadon a tóban élő halak esetében a kézzel történő parazita eltávolítást nem lehet gyakorolni. Ahhoz, hogy ezeket megöld, szerves foszfor alapú rovarirtó szerre lesz szükséged.

paraziták piócákban

A piócákat el lehet távolítani a halról Sós vízbe való megmártás A sós vízben paraziták piócákban piócákban megmártás legyengíti vagy megöli a parazitákat, így el lehet távolítani őket, anélkül, hogy paraziták piócákban a halat. Egy vödörben keverj össze 4 kávéskanál konyhasót 4 liter vizet, amelynek a hőmérséklete és pH-értéke ugyanannyi, mint a tónak.

Kavargasd a vizet addig, amíg a só teljesen fel nem oldódik. Az olyan méretű halaknál, mint a koi vagy aranyhal, a parazitákat percig kell fürdetni ebben a sós oldatban. Az paraziták piócákban halak a sótól nyugtalan állapotba kerülnek, ezért ha olyan stresszre utaló jeleket láthatsz rajtuk, mint például egyensúlyvesztés, azonnal vedd ki őket a vízből. Rovarölőszerek A szerves foszfor metrifonát rovarölő szert trichlorfon néven is ismert széles körben használják a piócák és rákfajú paraziták kiirtására a tavakban és akváriumokban.

A kisállat kereskedésben általában nem lehet ilyet vásárolni, de az állatorvosodon keresztül hozzájuthatsz a szerhez. A dózis elsősorban a pH-értéktől és hőmérséklettől függ, de tipikusan kb. Az aktív szén eltávolítja a rovarölőszert a vízből, tehát ezt ki kell venni mindegyik szűrőberendezésből.

  • Hogyan lehet férgeket kiszedni a fejéből
  • Pinworm kúra recept
  • Emberi orrban élősködő piócát fedeztek fel Pióca paraziták
  • Hogyan ne fertőződjünk meg parazitákkal
  • Férgek és gyógyszeres kezelésük
  • Pióca paraziták A halak külső parazitái - Gondozás, Pióca paraziták

Létezik egy pár szabadalmazott gyógyszer a külső paraziták kezelésére az állatüzletekben is, elsősorban az űrparazitákról, amelyek diflubenzuront dimilint tartalmaznak. Ezeket a gyártó utasításait betartva kell használni.

paraziták piócákban

A rovarölőszerek nemcsak a parazitákat ölik meg. Egyesek nagyon mérgezőek paraziták piócákban emberekre és más állatokra nézve is. Az erős rovarölőszerek a halakat is elpusztíthatják Megelőzés A piócák és rákfajú paraziták három módon kerülhetnek be a tavakba paraziták piócákban akváriumokba: rátapadva azokra a halakra, amelyek nem voltak karanténban; az élő táplálékkal és növényekhez tapadva ez különösen a piócákra vonatkozik.

Mindig tedd karanténba az új halat, mielőtt betennéd a tavadba, és ne adj nekik élő táplálékot! Soha ne tegyél vadonból szedett növényeket a tavadba vagy akváriumodba, hanem inkább használd a haltartóknak termesztett növényeket!

paraziták piócákban

Kapcsolódó cikkek.