Paraziták a szervezetünkben: mikor gyanakodjunk?

Parazitá szures

parazitá szures paraziták megtisztítása az ellenségek által

Féregpete és protozoon kimutatás mikroszkópos vizsgálattal Féregpete és protozoon kimutatás mikroszkópos vizsgálattal A vizsgálat diagnosztikai jelentősége: A gyomor-bélrendszer megbetegedéseinek etiológiájában baktériumok, vírusok, paraziták egyaránt fontos szerepet játszanak. A paraziták protozoonok és helmintek elnevezése is utal a gazdaszervezet és a mikroba között fennálló sajátos viszonyra.

parazitá szures milyen ételférgeket esznek

Képesek az emberi szervezetben tünetmentesen megtelepedni és szaporodni. Más esetekben parazitá szures vagy súlyos lefolyású megbetegedést okozni.

IDE KATTINTVA MINDENT MEGTALÁL AZ OLDALON!

A globalizáció és turizmus fejlődése eredményeként gyakori a más kontinensről behurcolt parazitás fertőzés is.

Hazánkban a leggyakrabban előforduló, székletből kimutatható paraziták: Giardia lamblia, Entamoeba hystolytica, Cryptosporidium sp.

parazitá szures invazív parazitáktól

Vizsgálati indikációk: Enterális tünetek: profúz, vizes, véres, nyákos hasmenés, több hétig fennálló tartós hasmenés, hasi görcs. Egyéb tünetek: súlycsökkenés, felszívódási zavar, eozinofilia, bőrtünetek Vizsgálati módszer: Mikroszkópos vizsgálattal protozoon vagy féregpete keresése a mintában. Szállítás: A mintát a mintavételt követően legrövidebb időn belül a laboratóriumba parazitá szures szállítani.

Postai szállítás is lehetséges Várható eredménykiadási idő: a minta laboratóriumba érkezésétől számított napon belül Eredménykiadás parazitá szures elektronikus leletküldés, postai leletküldés A vizsgálat ára: 8 Ft Eredmény kiadás: 2 munkanap.

parazitá szures a férgek megelőzésére szolgáló gyógyszer