Tengerimalac féreg

Tengerimalac fereg

Tartalom

  Betegségek, gyógymódok Beteg tengerimalac A tengerimalacok egészségének megelőzésében sokat segít, ha tisztában vagyunk a betegségek forrásaival.

  tengerimalac fereg

  Ha állatorvoshoz kell fordulnunk, a megfelelő kezelés kiválasztásában kulcsfontosságú szerepet játszanak saját megfigyeléseink: a tengerimalac közérzetének megváltozása, a tünetek felismerése. Mit tehetünk, ha beteg a malackánk? Erre kapunk választ az alábbi oldalon.

  tengerimalac fereg

  A tengerimalacot, mint minden más élőlényt is, számos betegség fenyegeti. A fertőzések és megbetegedések forrása 5 tengerimalac fereg lehet: 1. Az állatok a betegséget elkaphatják közvetlenül egymástól cseppfertőzéssel, függetlenül attól, hogy ugyanarról az állatfajról van-e szó.

  tengerimalac fereg

  Megfertőzheti egér, patkány, macska, nyúl, kutya, de akár maga az ember is. Tengerimalacunk kezelésre szorul akkor is, ha élősködők támadják meg a szervezetét. Ilyenek az atkák, paraziták, bolhák, tetvek, férgek vagy rovarok.

  tengerimalac fereg

  Egy másik nagyon fontos betegségforrás a táplálék. Ebben az esetben a betegség okozói lehetnek a nedves eleségen megtelepedő gombaspórák vagy penész, de súlyos tünetet válthat ki egy mérgezőanyagot tartalmazó vagy permetes zöldség- vagy gyümölcsféle.

  A megbetegedések egy része nem fertőzésnek köszönhető.

  tengerimalac fereg

  Ebbe a csoportba sorolhatóak a különböző allergiák, a rák, a húgy- és vesekő, tengerimalac fereg hiánybetegségek, a terhesség során tengerimalac fereg komplikációk, a szélütés, továbbá ide tartoznak a különböző sérülések, mint a csonttörés, ficam és a sebek. Az ötödik csoportot a veleszületett betegségek alkotják, mint például a törpenövés, a fejlődési rendellenesség, az abnormális végtagok kialakulása vagy a fogak kifele növése.

  Ha gondosan bánunk kedvencünkkel, helyesen táplál juk és tartjuk, a legtöbb megbetegedés és sérülés elkerülhető.

  tengerimalac fereg

  Ha mégis elkapna valamit malackánk, felépülésének ideje attól függ, milyen hamar jelentkeztek rajta a betegség első tünetei, és mikor kezdjük kezel tet ni. Májriadó amit eszik előny lehet egy házipatika, ha a beteg kisállaton mihamarabb segíteni szeretnénk. Az alábbiakban felsoroljuk, hogy melyek azok az eszközök és készítmények melyek ilyen esetben segítségünkre lehetnek.

  Házipatika tengerimalacoknak: - szemcsepp tengerimalac fereg különböző gyulladások kezelésére - szemkenőcs gyulladásokra és szemsérülésekre - fülpiszkáló akár a szem tisztítására is - hashajtó székrekedés kezelésére.